Linda menni Afrika

Linda menni Afrika

Gyűjtögetünk, gyűjtögetünk...

Támogassátok az utamat és tegyetek boldoggá több tucat afrikai árvaházi gyereket!

2019. október 02. - BisztriLinda


Bisztricsány Linda vagyok, 17 éve foglalkozom gyerekekkel, a legkülönbözőbb módokon: drámapedagógusként és óvodapedagógusként.

Az Apró Színház 10 éve indult, ahol különböző távoli kultúrák meséit dolgoztuk fel. A Bumba című Afrikai mese kapcsán rengeteg kutatást végeztünk, és azóta sem hagy nyugodni az érzés, hogy el kell jutnom Afrikába, megismerni ezt a kultúrát elsőkézből. Most érett meg az idő, hogy kicsit kilépjek a mindennapokból és belevágjak ebbe a kalandba!

kell2.jpg

Óvonőként és drámapedagógusként nem vet fel a pénz, így olyan programot kellett keresnem, amelynél nem kell százezreket fizetni azért, hogy önkénteskedhessek Afrikában. Végül megtatláltam a tökéletesnek tűnő helyszínt, Ghánában fogadnának januárban egy Montessori óvodában (ami egyben egy árvaház is! ), ahol drámafoglalkozásokat tudnék tartani a gyerekeknek. Azonban a terveket szövögetve szembesültem azzal, hogy rengeteg olyan költség van, amely megdrágítja az utat. Jelenleg nagyjából a repjegy kifizetésére van elég pénzem. Aki úgy érzi, hogy támogatná az utamat, annak nagyon hálás leszek én is, és remélhetőleg jó néhány afrikai gyerek is!

kell.jpg

Hogy miért vonz ennyire Afrika? Mert azt érzem, olyan módon élnek ott együtt, közösségekben az emberek, olyan módon viszonyulnak a gyermekekhez és az idősekhez, amit itthon már elfelejtettünk. Úgy érzem, hogy vissza kéne térni ezekhez a gyökerekhez és ezt mélyebben megismerve visszahozni az itthoni nevelésbe. Ugyanakkor azt is remélem, hogy az európai kultúrából is tudnék értékes dolgokat átadni az ottani gyerekeknek: meséket, dalokat, élményeket. Jó volna, ha a drámapedagógai módszerekkel is meg tudnám ismertetni a helyi oktatókat, elindítva őket az élmény alapú oktatás felé. Szeretnék továbbá megismerkedni az afrikai kultúrával, amennyire csak lehet: zenét, táncot, főzni tanulni, részese lenni a mindennapi életnek.

fb_img_1488796577676.jpg

Kérlek, ha tehetitek, akár csak 1000 forinttal támogassátok az utamat! Amennyiben több pénz jönne össze, mint amennyire szükségem lesz az út során, úgy vagy ennek az óvodának/árvaháznak, vagy egy másik, gyermekekkel foglalkozó Ghánai Alapítványnak utalnám át a fennmaradó összeget. Erről itt és a blogomon is hírt adok majd!

Számlaszám: Bisztricsány Linda 10701324-63838020-51100005 Cib Bank

 

Felmerülő költségek:
Repjegy: 300.000-350.000 Ft
Egyéb költségek (szúnyogháló, napelemes töltő, gumicsizma, stb.): 35.000 Ft
Költőpénz / különórák: 30.000 Ft / hó
Vízum: 100euro / 34.000 Ft
Oltások és gyógyszerek: 100.000 Ft
Biztosítás: 180.000-220.000 Ft
TOTAL: 829.000 – 919.000 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://lindamenniafrika.blog.hu/api/trackback/id/tr2715184944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása